sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Värjäri


Värjäilin taas jälleen kerran tylsän valkoisia lankoja mielenkiintoisimmiksi! :D Ja taas kerran mietin ostavani reaktiivi värejä, niillä tulee niin kauniita savyjä niin helposti, mutta mistä? ja paljoko? ja miten mun keittiö siitä kärsis? Huoh... ollappa tilat joissa tehä tätä suuremmassa mittakaavassa. 

Noh joka tapauksessa 3 kerää lankaa värjäsin, yksi tico tico ja kaksi 7 veikkaa. Raita lankoja näistä oli tarkoitus tulla kaikista, harjoittelen vielä että miten sen sais sellaiseksi kuin haluaisin koska se viime kerran kokeilu ei mennyt ihan nappiin. Eli leveitä raitoja tilauksessa. 


Vyyhdit oli aivan solmussa ja meinas jo iskeä epätoivo, mutta niin kauhealta kuin se väyttääkin, hyvin se aukesi ja keriminen oli yllättävän helppoa. 


Siinä ne nyt ois kaksi lankaa kerällä. sini-keltainen ja  violetti-puna-pinkki. Kolmas vyyhti oli aika kauhea joten sen keriminen jäi myöhemmälle. 


Tässä ois nyt Mikalille sukat ja baktus-huivi. Ja leveitä raitoja aivan kuten tilasinkin. :D Sini-vihreästä osuudesta tuli hitusen kirjava,mutta ei se haittaa menoa ollenkaan.

Kuinka monella on "aivottoman-neulonnan- syndrooma"? kuinka moni huomaa käsien kaipaavan neulomista vaikkei pää jaksa keskittyä? Minä nimittäin huomaan tämän itsessäni melko useasti. Kaapit pursuaa jo sukkia, joten uutta piti keksiä. Tällainen baktus on sellaisiin hetkiin aivan loistava. Mitään ei tarvi muistaa ulkoa, huivi tulee kuin itsestään ja näistä raitalangoista tehtynä siitä tulee myös aika mielenkiintoinen. Ja aina oikein neule on suorastaan terapeuttista. (seuraava on jo alulla, siitä kolmannesta raitalangasta josta tuli mun mielestä aika outo, mutta katotaan) 



Aurinkoista Sunnuntaita kaikille! 


ps. Löysin reaktiivivärejä! jippii! Käyn ostamassa nuita kokeiluun, ilmoittelen miten ne toimi heti kunhan on näyttää jotain valmista. ^^ 

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Revontulta


Vihdoin taas jotain valmista! Revontuli huivi Oulusta hankitusta viron villasta. Tämä väri on niin ihana, suorastaan hehkuu, hyvin keväinen ja raikas! 

Alkuun en ymmärtänyt ohjeita ja jokunen rivi alusta on hiukan eri näköistä kuin loput, mutta en antanut häiritä, eikä se nyt tässä valmiissa työssä edes kauheesti näy. Kun lukee lauseet loppuun asti ajatuksella on ohje helppo lukuinen ja malli rento neulottava. Niin kutsuttu "tv-neule". Ohjeen löytää ilmaiseksi ravelry:stä (Revontuli-huivi) suomeksi ja englanniksi.

Pingotettuna tämä huivi venyi suunnattomiin mittoihin, kärjestä kärkeen melkeen 2m. :) Voi hyvinkin olla että teen vielä toisen samallaisen joskus.  



Niin ja sitten SNY-lähetti paketin! Polku lankaa, nuppineuloja, neuloja, puikkomitta, kortti ja oli siinä levyllinen suklaatakin, se ei vaan kerennyt kuvaan. :D Kiitos SNY! Lanka on jo puikoilla, antakoot vielä olla yllätys, jospa siitä tulisi valmista kohta niin pääsen raportoimaan. ;)